CRUIXENT DE POTES DE PORC EN CEPS
Ingredients:
-
2 potes de porc tallades per la meitat.
-
2 ceps tallats en lamines.
-
Mi-cuit.
-
Pataca.
-
Ceba.
-
Oli.
-
Sal.
-
Pebre.
-
1 fulla de llorer.
-
Grans de pebre.
-
1 clau.
Elaboració:
- Netegem be les potes baix de l'aigua i eixuguem amb
un paper de cuina.
Posem a bullir les potes en la fulla de llorer, els
grans de pebre, lo clau i la sal.
Les fem bullir a l'olla expres uns 20 minuts de quant
comença a sortir vapor en posició dos de l'olla.
Comproveu que siguin ben tendres per poder
desossar-les, en cas contrari les deixem bullir cinc minuts mes.
Les traurem de l'olla i les deixem refredar uns cinc
minuts, s'han de desossar en calent per que en cas contrari no podrem
realitzar l'operació.
Desosseu-les amb cura per conservar al màxim possible
la forma original.
Poseu una de les meitats sobre paper de film, a sobre
poseu una capa de ceps saltejats, i a sobre una capa de mi-cuit,
tapem amb mes ceps i posem l'altra mitja pota desossada al sobre, com
si fos un bocata.
Enrotllem el paper de film i l'apretem formant un
caramel ben comprimit.
El deixem a la nevera per a que la gelatina de les
potes qualli com a mínim una hora.
Abans emplatar:
tallem la pataca i la ceba a lamines les salpebrem i les
posem a fregir amb oli d'oliva.
Mentrestant es cou la pataca i la ceba posem una planxa
al foc i deixem que estigué molt calenta, traiem la pota del film i
la tallem a rodanxes de un parell de centímetres de gruix.
Posem les rodanxes de pota sobre la planxa per que es
torrin rapit i formen la crosta cruixen sense que es desmuntin.
Per emplatar:
Posem la pataca i la ceba al plat i damunt les rodanxes
de pota.
Li tirem un rajolí de l'oli de fregir les patates pel
damunt.
Servirem lo mes rapit possible per que no es gele.
BON PROFIT!!!!!
4 comentarios
Això és un plat contundent...i quina presència al plat!
ResponEliminaExcel.lent plat!
ResponEliminaCom el meu marit descobreixi aquesta recepta.....ja sé que em tocarà fer!!!!! jajajajjaajja!!! Potser el sorprenc un dia d'aquests......
ResponEliminaSalut!
Olga
Espectacular, una recepta molt complerta, prenc nota.
ResponEliminaSalutacuIons, www.unestapes.blogspot.com