CRUIXENT DE POTES DE PORC EN CEPS

Per 12:13 , ,




Ingredients:


- 2 potes de porc tallades per la meitat.
- 2 ceps tallats en lamines.
- Mi-cuit.
- Pataca.
- Ceba.
- Oli.
- Sal.
- Pebre.
- 1 fulla de llorer.
- Grans de pebre.
- 1 clau.








Elaboració:


- Netegem be les potes baix de l'aigua i eixuguem amb un paper de cuina.
Posem a bullir les potes en la fulla de llorer, els grans de pebre, lo clau i la sal.
Les fem bullir a l'olla expres uns 20 minuts de quant comença a sortir vapor en posició dos de l'olla.
Comproveu que siguin ben tendres per poder desossar-les, en cas contrari les deixem bullir cinc minuts mes.
Les traurem de l'olla i les deixem refredar uns cinc minuts, s'han de desossar en calent per que en cas contrari no podrem realitzar l'operació.
Desosseu-les amb cura per conservar al màxim possible la forma original.


Poseu una de les meitats sobre paper de film, a sobre poseu una capa de ceps saltejats, i a sobre una capa de mi-cuit, tapem amb mes ceps i posem l'altra mitja pota desossada al sobre, com si fos un bocata.


Enrotllem el paper de film i l'apretem formant un caramel ben comprimit.
El deixem a la nevera per a que la gelatina de les potes qualli com a mínim una hora.







Abans emplatar:


tallem la pataca i la ceba a lamines les salpebrem i les posem a fregir amb oli d'oliva.
Mentrestant es cou la pataca i la ceba posem una planxa al foc i deixem que estigué molt calenta, traiem la pota del film i la tallem a rodanxes de un parell de centímetres de gruix.
Posem les rodanxes de pota sobre la planxa per que es torrin rapit i formen la crosta cruixen sense que es desmuntin.









Per emplatar:
Posem la pataca i la ceba al plat i damunt les rodanxes de pota.
Li tirem un rajolí de l'oli de fregir les patates pel damunt.
Servirem lo mes rapit possible per que no es gele.







BON PROFIT!!!!!



























Altres receptes

4 comentarios

  1. Això és un plat contundent...i quina presència al plat!

    ResponElimina
  2. Com el meu marit descobreixi aquesta recepta.....ja sé que em tocarà fer!!!!! jajajajjaajja!!! Potser el sorprenc un dia d'aquests......
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  3. Espectacular, una recepta molt complerta, prenc nota.

    SalutacuIons, www.unestapes.blogspot.com

    ResponElimina