CROQUETES DE PERNIL
Ingredients:
-
200 g de pernil picat, (jo, aprofito els retalls de pernil pròxims a
l'os).
-
80 g de ceba picada.
-
50 g d'oli d'oliva.
-
100 g de mantega.
-
150 g de farina.
-
200 ml de nata.
-
150 ml de brou d'au suau.
-
450 ml de llet aprox.
-
nou moscada.
-
pa ratllat.
-
ou.
-
sal.
Elaboració:
-
Traiem
els retalls de pernil de l'os i els esmicolen en la picadora però
sense fer un puré.
- En una paella posem l'oli i la mantega, sofregim la
ceba tallada ben petita fins que estigui cuita, afegim la farina i
remenem bé, deixarem que es torri (la farina) per que no tingui gust
de crua.
- Seguidament afegim la nata , el brou i la llet a poc
a poc i sense deixar de remenar per desfer tots els grumolls. Remenem
constantment per que vagi espessint (em de tenir en compte que fem
croquetes i per tant la massa ha de ser ben espesa) , llavors ratllem
la nou moscada i afegim el pernil, remenem be per incorporar-lo a la
beixamel.
- Quan la massa es ben espessa l'aboquem a una safata i
la tapem amb film tenint en compte de que toqui a la farsa per que no
es resseque.
- Deixem reposar unes 10 hores a la nevera per refredar
la massa.
- Amb dues
culleres (o amb les mans) farem les croquetes i les reservarem.
- A l'hora d'arrebossar primer passem per la farina,
després per ou batut i després pel pa ratllat i ja es poden fregir.
- Un petit truco: si un cop arrebossades amb el pa les
posem una mitja hora al congelador, agafem cos, quedem de forma més
bonica i no es desfan tant al moment de fregir-les.
BON
PROFIT!!!!!
2 comentarios
Segur que t'han quedat delicioses!!! petons
ResponEliminaAquestes croquetes de pernil han de ser espectaculars...quina presència! Petons!
ResponElimina