PATÉ AMB CROSTA
Ingredients:
-
Per la massa:
-
300 g de farina.
-
30 g de mantega de porc.
-
30 g de mantequilla.
-
Una rovell d'ou.
-
Sal.
-
Una cullerada de nata.
-
100 g d'aigua freda.
-
Pel farcit.
-
250 g de cansalada fresca de porc.
-
300 g de papada de porc.
-
200 g de magre de porc (cuixa).
-
200 g de mi cuit.
-
pebre molt.
-
sal.
-
30 g de pistatxos pelats.
-1/2
l de caldo de bou.
-
50 cl d'oportú.
-
nou moscada.
-
6 fulls de gelatina neutre.
-
Mantega per engrasar lo motlle.
Elaboració:
Elaboració
de la massa
-
Preparar la massa mesclant tots els ingredients en un robot de cuina
fins que quedi una massa compacta, aleshores enfarinem la taula i
amassem. Formem una bola. Emboliquem amb film i deixem a la nevera
uns 15 minuts.
-
Passat aquest temps passem la massa a la taula i l'estirem amb un
curro fins deixar-la d'uns 3-4 mm com a molt.
-
Engrasarem lo motlle i lo forrem amb la massa, sense retallar els
bordes, penseu que desprès es te que tapar per dalt deixant solament
uns forats per respirar i omplir-lo de gelatina.
- Un
cop lo motlle forrat, ens dedicarem a reomplir-lo.
-
Tota la carn la separarem en dos parts, una la picarem i li
introduirem la meitat dels pistatxos i salpebrarem i l'altra part la
tallarem a daus amb lo ganivet afegint-li l'altra part de pistatxos
la sal i pebre.
-
Llavors mesclem la meitat de la carn picada fina amb l'altra deixada
mes grossa i la col·locarem a la part de baix del motlle (aixo es fa
per aconseguir una textura suau i amb trossets de carn, no tot una
pasta fina com un paté).
- A
sobre escampem lo mi cuit i
damunt l'altra part de carn també mesclada.
-
Un cop lo motlle ple de carn, passarem a tancar-lo amb
la massa sobrant i sols deixarem un parell o tres de forats per
respirar, teniu amb compte que per aquí tirarem la gelatina.
-
Introduïm al forn a una temperatura d'uns 200º C uns 90 minuts,
anirem vigilant que no es creme.
-
Quant esta cuit el traurem del forn i deixem tempera.
- Com
la carn es cuita s'han quedat vuits per dins de la massa, els quals
es tenen que omplir (per aixo utilitzem la gelatina).
-
Escalfem el brou, l'oporto, la nou moscada i lo clau en pols afegim
les fulles de gelatina hidratades i mesclem be. Un cop dissolt anem
tirant pels forats poc a poc fins omplir-lo de gelatina.
-
Reservem en nevera mínim un dia, i ja es pot servir tallat a un
centímetre i acompanyat d'unes torrades de pa.
BON
PROFIT!!!!!
1 comentarios
Se'm fa la boca aigua!!! És un plat que engalana la taula! Una abraçada!
ResponElimina