PATÉ AMB CROSTA

Per 15:47 , ,





Ingredients:


- Per la massa:

- 300 g de farina.
- 30 g de mantega de porc.
- 30 g de mantequilla.
- Una rovell d'ou.
- Sal.
- Una cullerada de nata.
- 100 g d'aigua freda.


- Pel farcit.

- 250 g de cansalada fresca de porc.
- 300 g de papada de porc.
- 200 g de magre de porc (cuixa).
- 200 g de mi cuit.
- pebre molt.
- sal.
- 30 g de pistatxos pelats.
-1/2 l de caldo de bou.
- 50 cl d'oportú.
- nou moscada.
- 6 fulls de gelatina neutre.
- Mantega per engrasar lo motlle.








Elaboració:


Elaboració de la massa

- Preparar la massa mesclant tots els ingredients en un robot de cuina fins que quedi una massa compacta, aleshores enfarinem la taula i amassem. Formem una bola. Emboliquem amb film i deixem a la nevera uns 15 minuts.
- Passat aquest temps passem la massa a la taula i l'estirem amb un curro fins deixar-la d'uns 3-4 mm com a molt.
- Engrasarem lo motlle i lo forrem amb la massa, sense retallar els bordes, penseu que desprès es te que tapar per dalt deixant solament uns forats per respirar i omplir-lo de gelatina.  







- Un cop lo motlle forrat, ens dedicarem a reomplir-lo.
- Tota la carn la separarem en dos parts, una la picarem i li introduirem la meitat dels pistatxos i salpebrarem i l'altra part la tallarem a daus amb lo ganivet afegint-li l'altra part de pistatxos la sal i pebre.
- Llavors mesclem la meitat de la carn picada fina amb l'altra deixada mes grossa i la col·locarem a la part de baix del motlle (aixo es fa per aconseguir una textura suau i amb trossets de carn, no tot una pasta fina com un paté).
- A sobre escampem lo mi cuit i damunt l'altra part de carn també mesclada.
- Un cop lo motlle ple de carn, passarem a tancar-lo amb la massa sobrant i sols deixarem un parell o tres de forats per respirar, teniu amb compte que per aquí tirarem la gelatina.
- Introduïm al forn a una temperatura d'uns 200º C uns 90 minuts, anirem vigilant que no es creme.
- Quant esta cuit el traurem del forn i deixem tempera.
- Com la carn es cuita s'han quedat vuits per dins de la massa, els quals es tenen que omplir (per aixo utilitzem la gelatina).
- Escalfem el brou, l'oporto, la nou moscada i lo clau en pols afegim les fulles de gelatina hidratades i mesclem be. Un cop dissolt anem tirant pels forats poc a poc fins omplir-lo de gelatina.
- Reservem en nevera mínim un dia, i ja es pot servir tallat a un centímetre i acompanyat d'unes torrades de pa.







BON PROFIT!!!!!






















Altres receptes

1 comentarios

  1. Se'm fa la boca aigua!!! És un plat que engalana la taula! Una abraçada!

    ResponElimina