FESOLS DEL GANXET AMB GRUMOLS
Ingredients:
Per
coure els fesols necessitem:
-
500 gr. de fesols
del ganxet.
-
1 ceba.
-
1 porro la part blanca.
-
3 carlotes.
-
1 fulla de llorer.
-
3 alls.
-
sal.
Per
a preparar la recepta necessitem:
-
700 gr. de grumols.
-
1 ceba.
-
3 alls.
-
Pimentó dolç.
-
1 cullerada de farina.
-
Julivert.
-
Vi blanc.
-
Una pesteta petita (guindilla).
-
Oli d'oliva.
-
Sal.
Elaboració:
Posarem
els fesols del ganxet a remull la nit abans de coure'ls, amb aigua
freda.
Al
matí retirem l'aigua i els deixem a l'escorredora. Agafem un olla
gran i posem els fesols i els cobrim d'aigua freda fins a cobrir-los.
Posem
l'olla al foc fort fins que comence a bullir. Baixem
el foc i afegim la ceba, el porro, les carlotes, els alls i la fulla
de llorer, així com un xorret d'oli d'oliva i una cullerada de sal
(en cas necessari, després ja rectificarem de sal).
Al
mateix temps agafem els grumols i els posarem en aigua amb sal per
que soltin tota l'arena que porten dins (més o menys un parell
d'hores)
Deixem
coure els fesol poc a poc per estona d'un hora aproximadament,
comprovant l'estat de la cocció (no han d'estar molt tous perquè
sens desfaran).
Si
agafem el fesol i el podem esclafar entre els dits ja estan cuits,
rectifiquem de sal i apaguem el foc. Els
posem a escorre però reservarem una mica de líquid de la cocció
per si ens fes falta més tard.
Ara
comencem a preparar els grumols.
Traiem
els grumols de l'aigua en sal on estaven. Agafem una cassola gran
tirem un bon rajolí, piquem l'all i el sofregim. Ara agafem la ceba
fem el mateix i la sofregim.
Quan
la ceba estigui ben daurada, afegim els grumols, mig got de vi blanc
i tapem la cassola a foc suau.
Quan
els grumols comencen a obrir-se afegirem
la mitja pesteta (guindilla) una cullereta de postre de pimentó
dolç, i el julivert picat.
Remenem
constantment per que s'integrem tots els sabors i vigileu que no es
cremi el sofregit.
Afegim
els fesols amb comte de no trencar-los molt. Remenem amb molta
suavitat per mesclar-ho tot. Si la cassola quedés molt seca podem
afegir una mica del líquid de coure els fesol que ens havíem
reservat (una mica al vostre gust, però el meu consell es que li
afegiu ja que queden més sucosos i més fins, per sucar-hi pa).
Deixarem
coure tot junt uns 5 minuts i ja es podem servir. S'han de menjar ben
calents.
Per
marinar res millor que un bon vi blanc català o un bon cava .
BON
PROFIT!!!!!
2 comentarios
Ooohh!!! Uns fesols de luxe!!! Què bons han de ser.......mmmmm.....
ResponEliminaPetons,
Olga
gracies Olga, tens que provar-los, aixo si, ara que fa fred.
ResponEliminamolts petons Olga!!