FESOLS DEL GANXET AMB GRUMOLS

Per 13:52 , ,





Ingredients:


Per coure els fesols necessitem:
- 500 gr. de fesols del ganxet.
- 1 ceba.
- 1 porro la part blanca.
- 3 carlotes.
- 1 fulla de llorer.
- 3 alls.
- sal.


Per a preparar la recepta necessitem:
- 700 gr. de grumols.
- 1 ceba.
- 3 alls.
- Pimentó dolç.
- 1 cullerada de farina.
- Julivert.
- Vi blanc.
- Una pesteta petita (guindilla).
- Oli d'oliva.
- Sal.









Elaboració:


Posarem els fesols del ganxet a remull la nit abans de coure'ls, amb aigua freda.


Al matí retirem l'aigua i els deixem a l'escorredora. Agafem un olla gran i posem els fesols i els cobrim d'aigua freda fins a cobrir-los.


Posem l'olla al foc fort fins que comence a bullir. Baixem el foc i afegim la ceba, el porro, les carlotes, els alls i la fulla de llorer, així com un xorret d'oli d'oliva i una cullerada de sal (en cas necessari, després ja rectificarem de sal).


Al mateix temps agafem els grumols i els posarem en aigua amb sal per que soltin tota l'arena que porten dins (més o menys un parell d'hores)


Deixem coure els fesol poc a poc per estona d'un hora aproximadament, comprovant l'estat de la cocció (no han d'estar molt tous perquè sens desfaran).


Si agafem el fesol i el podem esclafar entre els dits ja estan cuits, rectifiquem de sal i apaguem el foc. Els posem a escorre però reservarem una mica de líquid de la cocció per si ens fes falta més tard.









Ara comencem a preparar els grumols.


Traiem els grumols de l'aigua en sal on estaven. Agafem una cassola gran tirem un bon rajolí, piquem l'all i el sofregim. Ara agafem la ceba fem el mateix i la sofregim.


Quan la ceba estigui ben daurada, afegim els grumols, mig got de vi blanc i tapem la cassola a foc suau.


Quan els grumols comencen a obrir-se afegirem la mitja pesteta (guindilla) una cullereta de postre de pimentó dolç, i el julivert picat.
Remenem constantment per que s'integrem tots els sabors i vigileu que no es cremi el sofregit.


Afegim els fesols amb comte de no trencar-los molt. Remenem amb molta suavitat per mesclar-ho tot. Si la cassola quedés molt seca podem afegir una mica del líquid de coure els fesol que ens havíem reservat (una mica al vostre gust, però el meu consell es que li afegiu ja que queden més sucosos i més fins, per sucar-hi pa).


Deixarem coure tot junt uns 5 minuts i ja es podem servir. S'han de menjar ben calents.


Per marinar res millor que un bon vi blanc català o un bon cava .





BON PROFIT!!!!!




























Altres receptes

2 comentarios

  1. Ooohh!!! Uns fesols de luxe!!! Què bons han de ser.......mmmmm.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. gracies Olga, tens que provar-los, aixo si, ara que fa fred.
    molts petons Olga!!

    ResponElimina