PANELLETS AMB MOLT D'AMOR
Ingredients:
- 1 k. De farina d’ametlla.
- 800 g de sucre.
- 100 g de patata bullida.
- Tres clares d'ou.
Assortiment:
Classe gust color acabat forma
Llimona pell de llimona sucre llimona
Maduixa licor, melmelada vermell llustre croqueta/ cor
Cafè cafè llustre croqueta
Plàtan essència llustre croqueta
Pinyó pell llimona pinyons rodó
Gemma rovell, vainilla groc llustre rodó
Coco coco rallat muntets
Bolet pell de llimona forma de bolet
Codonyat codonyat llustre tub o rombe
Xocolata cacau llustre rodó
Ametlla pell de llimona ametlla croqueta
Menta essència verd llustre croqueta
Elaboració:
Panellets de gemma, plàtan, maduixa, llimona, xocolata i menta.-
Agafar un bocí de massapà i estirar-lo amb les mans sobre la taula fins fer un cilindre ( per evitar que s’enganxi a la taula utilitzem sucre amb gra ) tallar bocins de 25 g. Fer una bola amb les mans, ensucrar amb sucre llustre . Col·locarem llaunes ben netes i engreixades , coure en un forn ben fort fins que grenyin . Els panellets no es couen , és sopten.
Panellets de pinyó.-
Fer una bola de 20 g amb les mans i tirar-la dins d’un bol ple de pinyons , que estaran barrejats amb ou , agafar la bola i els pinyons tot junt i tornar a fer una bola de manera que els pinyons s’enganxin al massapà deixar la bola sobre la taula . Amb les mans untades amb ou bolejar el panellet i així els pinyons s’enganxen bé al massapà . Col·locar els panellets sobre les llaunes i coure’ls fins que quedin ben daurats .
Panellets d’ametlla.-
Un cop feta la bola de 20 g. de massapà, tirar la bola dins d’un bol amb el granet d’ametlla ben sec. Fe una bola amb el massapà i el granet d’ametlla. Amb les mans untades amb ou bolejar el panellet i donar-li forma de croqueta. Col·locar el panellet en llauna i coure’ls fins que quedin ben daurats.
Panellets de coco.-
Barrejar el coco ratllat amb el massapà i una mica d’aigua, amb les mans fer muntets de 25 g. sobre llaunes. Coure a forn fort.
Panellets de codonyat.-
Estirar amb corró un bocí de massapà, pintar-lo amb ou, posar una tira de codonyat, cargolar el massapà amb el codonyat, ensucrar amb sucre llustre i marcar amb una forquilla, tallar les tires de cantó, posar en llaunes, coure a forn fort.
Panellets amb forma de bolet.-
Fer una bola d’uns 25 g. i al broc d’una ampolla de vi s’esclafa la bola, intentant aparentar l’efecte del bolet, s’ha d’engreixar el broc de l’ampolla, per que no s’apegui el massapà.
Grenya.-
Entenem per grenya a les esquerdes que s’obren sobre els panellets per deixar sortir l’humitat del massapà surant la cocció.
Sobtar.-
Coure amb un forn més fort del necessari.
COMPTE!.-
-Llaunes ben netes i engreixades.
-Si el forn és de sola, els panellets es couen amb més sostre que sola.
-Deixar reposar els panellets abans de coure’ls perquè s’encrostin, grenyen millor.
-Guardar els panellets un cop cuits ben tapats per evitar que s’assequin.
-Procurar que tots els panellets siguin de la mateixa mida
Bon profit!!!
6 comentarios
Hola Francesc. Uns panellets fantàstics
ResponEliminaBona cuina
Uau!!!!! Quins panellets més bons i alguns molt originals!! M'ha encantat, t'ha quedat una presentació preciosa! Magradden molt els de codonyat!!!
ResponEliminaPetons
els cors són moníssims! la teva dona segur que li han encantat!!! petonets
ResponEliminaem van donar feina pero veig que los mestres meus que sou vosaltres vos an encantat.
ResponEliminamoltes gracies.
a i la meva donaesta super contenta,jeje los ensenya a les seves amigues.
A cada lloc els panellets es fan de diferent manera, i aquests em semblen de fina pastisseria... els has brodat. Petons, i bon cap de setmana.
ResponEliminaAmb estos panellets la castanyada serà espectacular!! Salut!
ResponElimina