PANELLETS AMB MOLT D'AMOR

Per 06:52 , ,

Ingredients:


-          1 k. De farina d’ametlla.
-          800 g de sucre.
-          100 g de patata bullida.
-           Tres clares d'ou.




Assortiment:

Classe         gust                      color            acabat         forma


Llimona       pell de llimona                         sucre            llimona
Maduixa      licor, melmelada   vermell       llustre           croqueta/ cor
Cafè            cafè                                           llustre           croqueta
Plàtan          essència                                    llustre           croqueta
Pinyó           pell llimona                              pinyons         rodó
Gemma        rovell, vainilla       groc           llustre            rodó
Coco            coco rallat                                                      muntets
Bolet            pell de llimona                                              forma de bolet
Codonyat     codonyat                                 llustre            tub o rombe
Xocolata      cacau                                       llustre            rodó
Ametlla        pell de llimona                        ametlla          croqueta
Menta           essència                verd           llustre            croqueta













Elaboració:


Panellets de gemma, plàtan, maduixa, llimona, xocolata i menta.-

Agafar un bocí de massapà i estirar-lo amb les mans sobre la taula fins fer un cilindre ( per evitar que s’enganxi a la taula utilitzem sucre amb gra ) tallar bocins de 25 g. Fer una bola amb les mans, ensucrar amb sucre llustre . Col·locarem llaunes ben netes i engreixades , coure en un forn ben fort fins que grenyin . Els  panellets no es couen , és sopten.

Panellets de pinyó.-

Fer una bola de 20 g amb les mans i tirar-la dins d’un bol ple de pinyons , que estaran barrejats amb ou , agafar la bola i els pinyons tot junt i tornar a fer una bola de manera que els pinyons s’enganxin al massapà deixar la bola sobre la taula . Amb les mans untades amb ou bolejar el panellet i així els pinyons s’enganxen bé al massapà . Col·locar els panellets sobre les llaunes i coure’ls fins que quedin ben daurats .

Panellets d’ametlla.-


Un cop feta la bola de 20 g. de massapà, tirar la bola dins d’un bol amb el granet d’ametlla ben sec. Fe una bola amb el massapà i el granet d’ametlla. Amb les mans untades amb ou bolejar el panellet i donar-li forma de croqueta. Col·locar el panellet en llauna i coure’ls fins que quedin ben daurats.

Panellets de coco.-

Barrejar el coco ratllat amb el massapà i una mica d’aigua, amb les mans fer muntets de 25 g. sobre llaunes. Coure a forn fort.














Panellets de codonyat.-

Estirar amb corró un bocí de massapà, pintar-lo amb ou, posar una tira de codonyat, cargolar el massapà amb el codonyat, ensucrar amb sucre llustre i marcar amb una forquilla, tallar les tires de cantó, posar en llaunes, coure a forn fort.

Panellets amb forma de bolet.-

Fer una bola d’uns 25 g. i al broc d’una ampolla de vi s’esclafa la bola, intentant aparentar l’efecte del bolet, s’ha d’engreixar el broc de l’ampolla, per que no s’apegui el massapà.

Grenya.-

Entenem per grenya a les esquerdes que s’obren sobre els panellets per deixar sortir l’humitat del massapà surant la cocció.

Sobtar.-

Coure amb un forn més fort del necessari.

COMPTE!.-

-Llaunes ben netes i engreixades.
-Si el forn és de sola, els panellets es couen amb més sostre que sola.
-Deixar reposar els panellets abans de coure’ls perquè s’encrostin, grenyen millor.
-Guardar els panellets un cop cuits ben tapats per evitar que s’assequin.
-Procurar que tots els panellets siguin de la mateixa mida




 Bon profit!!!

Altres receptes

6 comentarios

  1. Hola Francesc. Uns panellets fantàstics
    Bona cuina

    ResponElimina
  2. Uau!!!!! Quins panellets més bons i alguns molt originals!! M'ha encantat, t'ha quedat una presentació preciosa! Magradden molt els de codonyat!!!
    Petons

    ResponElimina
  3. els cors són moníssims! la teva dona segur que li han encantat!!! petonets

    ResponElimina
  4. em van donar feina pero veig que los mestres meus que sou vosaltres vos an encantat.
    moltes gracies.

    a i la meva donaesta super contenta,jeje los ensenya a les seves amigues.

    ResponElimina
  5. A cada lloc els panellets es fan de diferent manera, i aquests em semblen de fina pastisseria... els has brodat. Petons, i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  6. Amb estos panellets la castanyada serà espectacular!! Salut!

    ResponElimina